1967 Mezunları 50. Yıl Mezunları Buluşması

1967 mezunları yarım asır sonra yine birlikte

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve BÜMED’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘’Robert Kolej Yüksek Okulu 1967 Mezunları-50. Yıl Mezuniyet Töreni’’ 20 Haziran’da Kennedy Lodge’da gerçekleştirildi.

 

Robert Kolej’den 1967 yılında mezun olan ve aralarında UEFA 1. Asbaşkanlığı ve FIFA İcra komitesi üyeliği görevlerinde bulunmuş olan duayen spor adamı Şenes Erzik, Boğaziçi Üniversitesi’ne uzun yıllar emek veren akademisyenlerden Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos,  reklamcılık sektörünün önde gelen isimlerinden Yakup Barouh’un da yer aldığı davetliler, mezuniyetlerinin 50. Yılını Kennedy Lodge’da düzenlenen davette kutladı.

Törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, ’67 mezunlarının 1863 tarihinde kurulan Robert Kolej’in 100. Yıl mezunları olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Geçmişten bugüne Boğaziçi Üniversitesi’nin büyüdüğünü, geliştiğini ve mezunlarından aldığı destekle dünyaca tanınır hale geldiğini belirten Özkan, ‘’Üniversitemizin bugünkü konumuna gelmesinde sizlerin katkıları çok değerli. Sizlerin birer Boğaziçi mezunu olarak yaşattığınız kurumlar sizlerle değer buluyor. Önümüzdeki süreçte de Boğaziçi’ni daha iyi yerlere getirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Özkan’dan sonra törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) Genel Müdür Yardımcısı Elvan Zihnioğlu ise BÜVAK’ın 40 yıla uzanan geçmişine vurgu yaparak, vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar mezunların desteğiyle önemli bağış rakamlarına ulaşıldığını aktaran Zihnioğlu, bağışlar sayesinde öğretim üyelerinin araştırmalarına ve Türkiye’nin en başarılı öğrencilerine destek olunduğunu, Boğaziçi’ndeki kültür ve sanat faaliyetlerine katkılar sunulduğunu belirtti.  Elvan Zihnioğlu, 40. Yıl mezunları tarafından kurulan 40. Yıl Fonu benzeri bir yapının 50. Yıl Mezunları olarak hayata geçirilmesi fikrinin memnuniyet verici olduğuna değinerek, Boğaziçi mirasını geleceğe aktarabilmek ve Boğaziçi Üniversitesi’nin eğitim kalitesini artırmak yönünde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) Başkanı Murat Öngör ise Boğaziçi’nin bugünlere gelmesinde mezunlarını katkısının çok değerli olduğunu belirtti. Öngör daha sonra sahneye BÜMED’in ilk üyesi olan Halit Kurdoğlu’nu çağırarak kendisine sembolik anlamı nedeniyle tuğla hediye etti.

Tören, katılımcılara Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından 50. Yıl Kutlama Plaketleri’nin verilmesinin ardından mezunlardan renkli anıların dinlendiği bölümle sona erdi.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

 

 
 

 

Salı, Haziran 20, 2017 - 14:45
Mekan: 
Kennedy Lodge
Düzenleyen: 
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi