1966 Mezunları 50. Yıl Mezunları Buluşması

50. Mezuniyet Yılı Töreni’nde Boğaziçi’nde anlamlı buluşma

Boğaziçi Üniversitesi ve BÜMED'in ev sahipliğinde düzenlenen RC ’66 Mezunları- 50. Mezuniyet Yılı Töreni 21 Haziran’da Kennedy Lodge’da gerçekleştirildi.

 

Davete Robert Kolej’den 50 yıl önce mezun olmuş ve aralarında Alpar – Cevza Sevgen, Osman Göksu, İlhan Durusoy, Belgin-Nuri Akgerman, Tankut Akalın, Hüseyin Akarlı, Zeki Atabek, Ömer Bilgin, Parseğ Bilir, Meral-Kayhan Çavuşoğlu, Uğur Dinçer, Lütfi Ensari, Ahmet Esmen, Tevfik Göksel, Ali Güvenir, Mahmut Hortaçsu, Oktay Özkan, Gönül Pultar, Erdil Sever, Haldun Taşman’ın yer aldığı Robert  Kolej mezunları katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu törende 50. Yıl mezunlarına hitaben bir konuşma yaparak Boğaziçi Üniversitesi’nin kültür ve değerlerini Robert Kolej’den emanet aldığını ve bugün de bu değerlerin yaşatıldığını vurguladı. Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nin RC mezunları için her zaman geri dönülen bir ev, bir yuva olduğunu ifade etti.

Ardından Mezunlar Ofisi tarafından hazırlanan 50. Yıl Kutlama Plaketleri Gülay Barbarosoğlu tarafından davetlilere sunuldu.

Davette Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikret Adaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Mumcu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Anlaş, Emeritus Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpar Sevgen ve Prof. Dr. Cevza Sevgen de yer aldı.

BÜMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Erten (’93) ise davette bir konuşma yaparak ‘’Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak köklerimizin farkındayız. Köklerimiz aynı zamanda geleceğimizi besliyor. Sizlerle birlikteliğimizi güçlendirmek görevi artık bizlere düşüyor’’ dedi.

 

 
 

 

Salı, Haziran 21, 2016 - 10:45
Mekan: 
Kennedy Lodge
Düzenleyen: 
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi