Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

Murat Akyıldız (BÜ '93) :

Pirelli markalı ticari lastiklerin üreticisi Prometeon Tyre Group'un Avrupa Bölgesi CEO'luğunu yürüten Murat Akyıldız, Global Ticaretten Sorumlu Yönetici olarak atandı. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Murat Akyıldız profesyonel iş hayatına 1994 yılında başladı. 2015 yılında Türkiye, Orta Doğu, Afrika CEO'su olarak Pirelli'de göreve başlayan Akyıldız 2017 yılında Prometeon Avrupa Bölgesi CEO'su olarak atanmıştı. Murat Akyıldız Ocak 2018'de gerçekleşen yeniden yapılanma kapsamında Prometeon Tyre Group'ta Chief Commercial Officer görevini üstlenecek.

Semra Özcan (BÜ '94) :

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın Genel Müdürlüğü görevine Semra Özcan getirildi. 2003 yılına kadar Garanti Bankası'nda Müfettişlik ve Teftiş Kurulu'nda Eğitim, İnsan Kaynakları ve Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Müfettişlik görevlerini üstlenen, sonrasında bankanın beş farklı şubesinde şube müdürlüğü yapan Özcan, Boğaziçi Üniversitesi 1994 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu.

Alp Günvaran (BÜ '98) :

Pirelli marka endüstriyel lastiklerin üreticisi Prometeon bünyesinde Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi CEO'su pozisyonuna Alp Günvaran getirildi. Günvaran'ın yönetimindeki ülke sayısı 33'ten 75'e yükseldi. Boğaziçi Üniversitesi 1998 yılı Ekonomi Bölümü mezunu olan Günvaran, Procter&Gamble'da müşteri yöneticisi olarak görev aldı. Ardından Shell Türkiye Şirket Operasyonları müdürü olarak görev yaptı. Günvaran, Türkiye Ulusal Müşteri Takımları Kanal Direktörlüğü ve Türkiye ve Kafkaslar Bölgesi Ticari Operasyonlar Direktörlüğü görevlerinde de bulundu.

Meral Küçük Ürel (BÜ '04) :

Haziran 2013'ten bu yana AstraZeneca Türkiye'de Satınalma Yöneticisi olarak görev yapan Meral Küçük Ürel ise Satınalma Müdürü oldu. Ürel, Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Profesyonel hayatına Marsan Marmara Holding'de Satış Uzmanı olarak başlayan Meral Küçük Ürel, sonrasında Hedef Ecza Deposu'nda Bölge Satış Müdürü, Pfizer Türkiye'de Satınalma Uzmanı ve MSD'de Kıdemli Satınalma Uzmanı olarak görev yaptı. Nisan 2013'te Satınalma Yöneticisi olarak AstraZeneca Türkiye ailesine katılan Meral Küçük Ürel, AstraZeneca Türkiye Satınalma Müdürü olarak görev yapmaya başladı.

Reyhan Uğurlu Yücel (BÜ '95) :

HMF Makina'nın Genel Müdürlük görevine, Reyhan Uğurlu Yücel atandı. 2005 yılında HMF Makina ile iş ve istif makinaları sektörüne katılan Reyhan Uğurlu Yücel, 13 yılı aşkın geniş sektör deneyimi ile 2016 yılına kadar HMF Makina'da Pazarlama, İş Geliştirme ve Endüstriyel Ürünlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi. Yücel, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme programını, 2011 yılında da Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Profesyonel hayatına Türk Philips şirketinde başlayan Yücel, Hızlı Tüketim, Tüketici Elektroniği, Bilişim sektörlerinde Canon ve Eveready/Energizer Pil şirketlerinin dâhil olduğu çok uluslu ve yerli firmalarda pazarlama, satış ve iş geliştirme konularında üst düzey yöneticilik yaptı.

Selcen Çökdü (BÜ '08) :

Selcen Çökdü GSK'nın iletişim ve hasta ilişkileri departmanı müdürü olarak atandı. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisansı yapan Selcen Çökdü, kariyerine Anadolu Isuzu pazarlama uzmanı olarak başladı. 2002 yılında Merck Sharp&Dohme'da üst yönetim pozisyonlarında görev aldı ve son olarak osteoporoz ve kadın sağlığı satış ve pazarlama müdürü görevini yürüttü. Daha sonra Vodafone'da kurumsal iletişim kıdemli yöneticisi olarak çalışan Çökdü, 2016 yılında katıldığı GSK Türkiye'de kritik hastalıklar iş birimi müdürü olarak görev yapıyordu.

Oğuz Mülazımoğlu (BÜ '92) :

Mart 2018 tarihi itibariyle Abdi İbrahim bünyesine katılan Dr. Oğuz Mülazımoğlu, oluşturulan yeni yapıda Merkezi Sinir Sistemi, Solunum ve Romatoloji, Oftalmoloji, Özel Uzmanlık & Onkoloji bölümlerinden ve Pazarlama & Satış Mükemmelliği bölümünden sorumlu Genel Müdür olarak görev yapacak. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi mezunu Oğuz Mülazımoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nde Executive MBA ve İstanbul Üniversitesi'nde Hastane Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.