Köklü tarihe tanıklık

Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi'nin kurucularından Cyrus Hamlin'in dördüncü kuşak torunları kampüsü ziyaret etti.
Robert Kolej'in kurucusu ve 1876 yılına kadar okulun müdürü olarak görev yapan eğitimci Cyrus Hamlin'in dördüncü kuşaktan torunları olan Jennifer Hamlin ve Samuel Hamlin Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Eğitimci bir aileden gelen ve halen ABD'de Siena Heights University'de Rektör Yardımcılığı yapmakta olan Jennifer Hamlin ile Massachusetts'de özel bir okulda öğretmen olarak görev yapmakta olan Samuel Hamlin, 15 Mart tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Gülay Barbarosoğlu ile buluştu.

İstanbul'u ilk defa bundan tam 46 yıl önce ziyaret eden Jennifer ve Samuel Hamlin, bu ziyaretlerinde Cyrus Hamlin'in mimar olan ve aynı zamanda Güney Kampüs'te bulunan Washburn Hall'u inşa eden oğlu Alfred Dwight Foster Hamlin'in (''ADH'') kampüste bıraktığı izlerin tanığı oldular.

Jennifer Hamlin ve Samuel Hamlin, Cyrus Hamlin'in adını taşıyan Hamlin Hall önünde fotoğraf çekimi ile tamamlanan kampüs turu boyunca Boğaziçi Üniversitesi'nin 150 yılı aşkın tarihinin önemli izlerine tanık olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

Fotoğraflar: Kenan Özcan