BÜMK Caz Korosu’na Ohrid Koro Festivali’nden Gümüş Diploma

1994'te kurulan Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu, 23-27 Ağustos tarihleri arasında Makedonya'nın Ohrid şehrinde düzenlenen Ohrid Choral Festival'den Gümüş Diploma ile döndü.

13 ülkeden 20 koronun yarıştığı festivalde Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu seslendirdiği "Bre Donke" parçasıyla Tomislav Zogravski Vakfı özel ödülüne de layık görülürken, "Bu Aşk Fazla Sana", "Aşk-ı Kıyamet" gibi Türkçe pop şarkıların caz aranjelerinin yanı sıra caz standartlarından "Lullaby of Birdland" ve "Operator" benzeri parçalar da seslendirdi.

Üniversite bünyesindeki birçok farklı bölümden öğrenciyi bünyesinde barındıran, birçok müzisyen ve koro şefi yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu, kuruluşundan günümüze pek çok uluslararası festivale katılarak başarılarıyla adından söz ettiriyor. Koro çalışmalarına şef Batınhan Altun yönetiminde devam ediyor.