50. yıl Mezuniyet Töreni 20Haziran2017

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve BÜMED'in ev sahipliğinde düzenlenen ''Robert Kolej Yüksek Okulu 1967 Mezunları-50. Yıl Mezuniyet Töreni'' 20 Haziran'da Kennedy Lodge'da gerçekleştirildi.
   Robert Kolej'den 1967 yılında mezun olan ve aralarında UEFA 1. Asbaşkanlığı ve FIFA İcra komitesi üyeliği görevlerinde bulunmuş olan duayen spor adamı Şenes Erzik, Boğaziçi Üniversitesi'ne uzun yıllar emek veren akademisyenlerden Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, reklamcılık sektörünün önde gelen isimlerinden Yakup Barouh'un da yer aldığı davetliler, mezuniyetlerinin 50. Yılını Kennedy Lodge'da düzenlenen davette kutladı.
   Törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, '67 mezunlarının 1863 tarihinde kurulan Robert Kolej'in 100. Yıl mezunları olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Geçmişten bugüne Boğaziçi Üniversitesi'nin büyüdüğünü, geliştiğini ve mezunlarından aldığı destekle dünyaca tanınır hale geldiğini belirten Özkan, ''Üniversitemizin bugünkü konumuna gelmesinde sizlerin katkıları çok değerli. Sizlerin birer Boğaziçi mezunu olarak yaşattığınız kurumlar sizlerle değer buluyor. Önümüzdeki süreçte de Boğaziçi'ni daha iyi yerlere getirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.
   Tören, katılımcılara Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından 50. Yıl kutlama plaketlerinin verilmesinin ardından mezunlardan renkli anıların dinlendiği bölümle sona erdi.