1968 mezunları tam 50 yıl sonra tekrar bir arada

Robert Kolej 1968 yılı mezunları tam 50 yıl sonra Boğaziçi Üniversitesi Kennedy Lodge'da buluştu. BÜMED, BÜVAK ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi tarafından gerçekleştirilen 50. Yıl Mezuniyet Töreni, yarım asır sonra bir araya gelen mezunların sıcak görüntülerine sahne oldu. Törenin açılış konuşmasını 1968 Robert Kolej mezunlarının sınıf temsilcisi Engin Uysal yaparken; sunuculuğunu ise yine Robert Kolej'in 1968 yılı mezunlarından, banka sektöründe uzun yıllar emek vermiş, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın kuruculuğu ve yöneticiliğini yapmış olan İbrahim Betil üstlendi. Eğlenceli bir konuşma yapan Betil, organizasyonun gerçekleştirilmesindeki emeklerinden ötürü Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Yenal'a ve BÜMED'e özel olarak teşekkür etti.

"Bu geleneği yaşatmaya devam edeceğiz"

Törenin karşılama konuşmasını ise Rektör Mehmed Özkan yaptı. 1968 mezunlarıyla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Özkan, "Elbette üzüldüğümüz, yorulduğumuz da oluyor. Ama böyle anları paylaşabilmek her şeyi unutturan bir etkiye sahip," ifadelerini kullandı. Eski mezunlarla bir araya gelinen etkinliklere büyük önem verdiğini kaydeden Özkan, "Bu geleneği yaşatmaya devam edeceğiz. Mezun sayılarımız da giderek artıyor. Belki 50 yıl sonra Boğaziçi Üniversitesi Rektörü 50. Yıl Mezuniyet Töreni'nde 2500 kişiye hitap edecek," yorumunu yaptı.

Törende konuşma yapan isimlerden bir diğeri de BÜMED Başkanı Murat Öngör'dü. BÜMED olarak mezunlara yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini, ancak kendilerini en çok heyecanlandıran faaliyetlerin başında 50. Yıl Mezuniyet Töreni'nin geldiğini belirten Öngör, "Koruduğunuz değerler bugüne kadar geldi. Bunu görüyor olmanız bizi çok mutlu ediyor," dedi. BÜMED'in çalışmalarını merkeze alan bir konuşma yapan Öngör, konuşmasının ardından Engin Uysal'ı sahneye çağırarak kendisine sembolik olarak tuğla hediye etti. Konuşmaların ardından tören, Rektör Özkan'ın katılan tüm 1968 mezunlarına plaket hediye etmesiyle devam etti. Tören, mezuniyet yemeğinin ardından sona erdi.

Haber: Sinan Cem Deveci / Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Kenan Özan