1969 Mezunları 50. Yıl Mezunları Buluşması

50 yıl sonra yeniden mezuniyet sevinci

Robert Kolej Yüksek Okulu 1969 yılı mezunları 2 Temmuz 2019 Salı günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen 50. Yıl Mezuniyet Töreni’nde yeniden bir araya geldi. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte 1969 yılında mezun olan isimler yeniden diploma almanın heyecanını yaşadılar.
Kenan Özcan

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Atay, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Yenal ve üniversitenin önceki rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder'in de katıldığı Robert Koleji 50. Yıl Mezunları Buluşması, 1969 yılında mezun olan isimleri kampüste yeniden buluşturdu.  1969 sınıfı adına konuşan ve etkinliğin organizasyonunda görev alan mezunlar temsilcisi Davut Ökütçü’nün açılış konuşmasıyla başlayan törende, 1969 yılı mezunları Prof. Dr. Mehmed Özkan takdimiyle yeniden diploma alma heyecanını yaşadılar.

Törenin açılış konuşmasını yapan Robert Koleji Yüksek Okulu 1969 yılı mezunu Davut Ökütçü, 11 ayı bulan heyecanlı ve yorucu bir süreç sonunda bu töreni düzenlediklerini paylaşarak, bu yolculukta kendisine eşlik eden arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Ökütçü aynı zamanda dönemlerinin sembol isimleri arasında yer alan dönemin Robert Koleji Başkanı John Scott Everton, Başkan Yardımcısı Turgut Noyan, Öğrenci İşleri Sorumlusu Ruhi Keklikoğlu ve Beden Eğitimi Bölümü Direktörü Alexander Nadolsky’i saygıyla andığını ifade etti ve “60. Yıl buluşmasına kadar kendinize iyi bakın,” sözleriyle dönem arkadaşlarına seslendi.

''Soyadım Boğaziçi'' Kampanyası

Ökütçü’nün ardından söz alan BÜMED Başkanı Önder Şahin ise Boğaziçi Üniversitesi’nin 63 bine varan mezununu bir araya getirmek ve güçlü bir mezunlar ağı yaratmak amacıyla oluşturdukları “Soyadım Boğaziçi” kampanyasını 50. Yıl mezunlarıyla paylaştı. “Ben Boğaziçi Üniversitesi’nde hiçbir ücret ödemeden çok iyi bir eğitim aldım, bu nedenle buraya borçluyum ve ömrümün sonuna kadar da bu borcu ödeyemem,” ifadeleriyle duygularını paylaşan Şahin, Robert Kolej Yüksek Okulu ve Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının beraber bir fark yaratacak güçte olduklarını dile getirdi.

“Boğaziçi Üniversitesi kuşaklar arasında da bir köprü işlevi görüyor”

Boğaziçi Üniversitesi’nin yılın bu günlerinde hem yeni mezunları uğurlamanın hem de 50 yıl öncenin mezunlarını ağırlamanın heyecanını birlikte yaşadığını paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, “Boğaziçi Üniversitesi sadece coğrafyalar ya da kültürler arasında değil kuşaklar arasında da bir köprü işlevi görmektedir,” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özkan, Boğaziçi Üniversitesi’nin yıllardır hem Türkiye’de hem de dünyada büyük başarılara imza atan bir üniversite olma özelliğini koruduğunu vurguladı. Özkan, “Geçtiğimiz sene üniversite tercihi yapan öğrenciler arasında ilk 1000’e giren öğrenciden 764 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti. Aynı zamanda bu eğitim yılında çok sayıda genç akademisyen aramıza katıldı ve üniversitemiz genç araştırmacıları en çok çeken üniversite oldu. Bunun başarıların arkasında sizlerin temellerini attığı eşitlikçi ve özgürlükçü Boğaziçi kültürünün önemli bir payı var,” sözleriyle 50. Yıl mezunlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın elinden 50. Yıl diplomalarını alan Robert Koleji Yüksek Okulu 1969 yılı mezunları ayrıca RC’69  adına düzenlendikleri burs fonu sembolik çekini de Prof. Dr. Özkan’a takdim ettiler.

 

Salı, Temmuz 2, 2019 - 14:30
Mekan: 
Kennedy Lodge
Düzenleyen: 
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Ofisi